Endelig har jeg begynt å bake brød igjen. Har hatt en laaang pause, men nå er jeg i gang igjen. Baker ofte trollungenes favorittbrød, men innimellom er det gøy å prøve noe annet
Denne oppskriften gir 2 små brød.
Ingredienser:
300 gram grov sammalt rug
150 gram fint sammalt rug
600 gram hvetemel
5 gram tørrgjær
4,5 dl vann
1,2 dl tyrkisk yoghurt
Fremgangsmåte:
Bland alt det tørre. Tilsett kaldt/romtemperert vann og yoghurt. Eltes i en kjøkkenmaskin i 6-8 minutter. Bruk lav hastighet.
Kaldheves på kjøkkenbenken til 12 – 18 timer. Deles så i to like store emner og has i brødform eller bakes ut. For å få et enda bedre resultat når du steker er det bare å bruke jerngryte som varmes opp på forhånd. Jeg gidder aldri det, for jeg baker alltid 3-4 brød av gangen. Og da tar det for mye tid.
Etterheves i en til to timer, skal få dobbel størrelse.
Pensles med vann.
Når ovnen har gått opp til 200 grader steker du brødene. Først i 10 minutter, så skrur du temperaturen ned til 180 grader og steker de videre i 45-50 minutter. Følg med – alle ovner er forskjellige!