Hvorfor bake brød selv?

Jeg prøver å bake brød annenhver dag slik at vi unngår for mye brød fra butikken.  Jeg er rett og slett veldig skeptisk til hvordan brødene lages.  Ofte så hever butikkbrød bare 10-15 minutter.  For at hevingen skal gå enklere tilsettes ekstra hvetegluten.  Dette er det mange som reagere på uten å være klar over det.  Jeg kan love deg, baker du brød på de gamle kornsortene i to uker.  Holder deg helt unna brødmat fra butikken og så tar du og spiser butikkbrød i to dager.  Du vil merke en kjempeforskjell på magen din.  Da skjønner du hvor dårlig butikkbrødet egentlig er.

For all del, jeg er ikke fanatiker.  Vi kjøper butikkbrød hvis jeg glemmer å bake eller jeg ikke rekker det.  Jeg spiser butikkbrød når jeg blir servert det.  Men jeg foretrekker hjembakt :)

Når du har bakt brød noen ganger så ser du også hvor lettvint det er.  Jeg liker å gjøre det enkelt, og når du leser oppskriftene mine håper jeg du selv ser hvor enkelt det faktisk kan være.  For eksempel er det ikke nødvendig å lage brød hvor du må ta på deigen.  Det trenger ikke å bli masse gris på kjøkkenbenken og masse ekstra oppvask.  Etter hvert kommer du inn i en god rutine, og finner ut hva som passer for deg.  Jentene mine hjelper ofte til.  Jeg heller mel i desilitermålet, og de heller fra desilitermålet til bakebollen.  Eldstemann må bare begynne på skolen og lære å lese litt, så kan de sikkert overta hele jobben 😉