Halvgrove muffins med fruktpulp

Kjøpt juicer og må finne bruksområder til frukt og grønnsaks pulpen som blir igjen…  Første forsøk er matmuffins med fruktpulp.

 

Ingredienser:

2 dl havregryn

1 dl grovmalt rugmel

2 dl hvetemel/speltmel

3 ss hjemmelaget vaniljesukker/ev. rørsukker uten vanilje

2 ts Ceylon kanel

2 ts bakepulver

Fruktpulp fra to epler, en pære og to sitronskiver (ca 1,5 dl?)

3 ss cocosa (eller raps/solsikke olje)

1,5 dl vann

1 egg

 

Fremgangsmåte:

Bland alt det tørre (mel, sukker, kanel og bakepulver)  i en bolle.  Ikke nødvendig å bruke mikser.

Bland alt det våte i en bolle (fruktpulp, flytende cocosa, vann og egg).  Jeg blander i desilitermålet, for der har jeg allerede vannet.

Alt røres sammen og fordeles i 12 muffinsformer.

Stekes på 200 grader i 12-15 minutter, avhengig av ovnen din.   Jeg bruker 12 minutter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *