Kjøpt juicer og må finne bruksområder til frukt og grønnsaks pulpen som blir igjen… Første forsøk er matmuffins med fruktpulp.
Ingredienser:
2 dl havregryn
1 dl grovmalt rugmel
2 dl hvetemel/speltmel
3 ss hjemmelaget vaniljesukker/ev. rørsukker uten vanilje
2 ts Ceylon kanel
2 ts bakepulver
Fruktpulp fra to epler, en pære og to sitronskiver (ca 1,5 dl?)
3 ss cocosa (eller raps/solsikke olje)
1,5 dl vann
1 egg
Fremgangsmåte:
Bland alt det tørre (mel, sukker, kanel og bakepulver) i en bolle. Ikke nødvendig å bruke mikser.
Bland alt det våte i en bolle (fruktpulp, flytende cocosa, vann og egg). Jeg blander i desilitermålet, for der har jeg allerede vannet.
Alt røres sammen og fordeles i 12 muffinsformer.
Stekes på 200 grader i 12-15 minutter, avhengig av ovnen din. Jeg bruker 12 minutter.