Ikke at fiskesupper vanligvis ikke er barnevennlige, men har enda til gode å møte et barn som ikke liker denne suppa. Og vi har servert den på playdate med huset fult av unger flere ganger. Suppa har en mild, rund smak som barna liker.
I oppskriften står det at en skal bruke creme fraiche, men dette kan godt byttes ut med yoghurt naturell eller gresk/tyrkisk yoghurt. Jeg har prøvd alle varianter, men synes creme fraiche passer best. Og så er det ingenting i veien for å ha noen ferske reker over rett før servering og frisk dill. Når vi lager suppa er det somregel fordi vi skal ha noe som er raskt å lage, og som går rett hjem hos barna. Typisk rett som servers når vi bare vil bruke ti minutter på å tilberede middagen. Da tar vi oss ikke tid til å rense reker først… I oppskriften står det at du skal bruke buljongterninger, men anbefaler å bytte ut terningene med fiskekraft fra Jacobs eller hjemmelagd fiskekraft. Er raskt å lage selv, men det var dette med tid og planlegging. Ikke alltid vi får gjort alt så grundig som vi ønsker. Ved siden av suppa har vi som oftest brødskiver, eventuelt brødskiver som har fått en liten runde i ovnene med hvitløkssmør. Ris kan også passe godt til, men den tar 20 minutter å koke, og når det er svømmetrening har vi ikke 20 minutter til å koke ris, da er det om å gjøre å være rask.
Ingredienser (til 3 små og 2 store)
500 gram hvit fisk, i terninger
1 ss olje
2 fedd hvitløk, finhakket
3 gulerøtter, raspet grovt
3 dl creme fraiche
1 tube rekeost
7,5 dl vann (+ 2 buljongterninger)
Fremgangsmåte
Finhakk hvitløk og fres denne i en kjele med litt olje. Tilsett gulerøtter og rør rundt i ett minutt eller to.
Ha over vann og buljongterninger (ev. kraft). Tilsett creme fraiche og rekeost. Når alt er blandet og har kokt opp, skru ned plata og ha over fisken.
La trekke til fisken er gjennomkokt. Tiden avhenger av om du bruker frossen/tint fisk, og av størrelsen på fisketerningene. Ferdig tint fisk, i 2*2 cm store biter bør trekke i ca fem minutter. Du ser om fisken er ferdig ved å ta opp en bit og plukke den fra hverandre. Er den hvit og fin, går lett fra hverandre – da er fisken ferdig!
Eneste utfordringen ved denne retten er å få dekket bordet før det er mat, for det går veldig fort. Og skal du steke rundstykker til, sett rundstykkene i ovnen fem minutter før du starter på suppa, hvis ikke må dere vente på rundstykkene 😉